Het echte werk

Daar ben ik weer na een tijdje stil te zijn geweest. Er is veel gebeurd de afgelopen twee weken en ik moest het eerst zelf allemaal even laten bezinken voordat ik een goed verhaal kon typen. Het verhaal zal dit keer wat langer zijn dan normaal en helaas geen foto’s! Het internet hier op de farm is hier te sloom voor! De foto’s zijn te zien als je op de website op het Facebook icoontje klikt.

Na meer dan 30 uur onderweg te zijn geweest was ik eindelijk aangekomen op mijn werkplek waar ik drie maand zal gaan werken. Bij aankomst in Taroom zou ik opgehaald worden door de boer. Hier werd wat in gewijzigd en ik werd opgehaald door de backpacker die er nu aan het werk is. Een Nederlander! Dat maakte het onderweg naar de boer natuurlijk alleen maar makkelijk met praten. Ik had verwacht dat Taroom dicht bij de boerderij was maar dat had ik verkeerd ingeschat. Bijna drie uur zijn we nog onderweg geweest met de auto door allemaal zandpaden. Hoe verder we reden hoe meer het ook afgezonderd van de drukke wereld voelde. We kwamen geen auto’s meer tegen, en om ons heen is alleen nog maar natuur. Bij aankomst werden we meteen aan het werk gezet. Nee niet even de tassen uitpakken of een rondleiding, nee meteen de buggy in en de watertanks checken. Na dit gedaan te hebben kreeg ik mijn slaapplek te zien. De boer zelf slaapt in een zeecontainer en ik in een caravan die er naast staat. Erg stoffig allemaal en onder de spinnenwebben maar ik heb er mijn plekje wel van gemaakt. Stofzuiger erdoor, oude rotzooi eruit en prima. 
Het werk wat ik moet gaan doen is cattle work, water checken en hekken repareren. Onder cattle work had ik verstaan werken met koeien. Dit is alleen niet zo en heb ik de taak gekregen om zijn 80 honden te gaan verzorgen iedere dag! Het water checken zal bestaan uit quad rijden over de boerderij en kijken of alle tanks vol zijn, of er niets kapot is en of alle waterbakken van de 3000 koeien vol zijn. Met dit karweitje ben je al een halve dag druk! Van de farm naar een watertank is een uur rijden, daar een uur wachten en weer een uur terug rijden. En dan te bedenken dat hij vijf van deze tanks heeft!
Hiermee begon ik dus mijn week. Ik wist niet wat mij overkwam. Leven in containers en in caravans. Iedere avond aardappels met rundvlees en overdag witte boterhammen met kaas. Ik was de eerste week nog samen met de andere backpacker en zei tegen hem. Ik ga maandag weer met je mee. Weg hier. Wat een bende! En dan nog is te bedenken dat ik zeven dagen per week werk van zes tot vijf. Het was totaal niet wat ik verwachtte en wist niet meer wat ik moest doen. Een erg vervelend gevoel was dat! Je zit hier 80km van de bewoonbare wereld af, hebt geen mobiel bereik en het internet is niet te doen. De eerste week was dus dan ook echt afzien voor mij. Ik kon niets van de boer verstaan door het accent wat hij heeft. en ik was het er niet mee eens wat mijn verdiensten per week zouden zijn. In het weekend zou hij vertrekken naar een andere boerderij en zouden Jasper (de andere backpacker) en ik een weekend alleen zijn. Ik had mijzelf voorgesteld om voor dat hij weg ging te gaan praten met hem.
Het was niet bepaald slim van mij om dit op de vrijdag ochtend te doen. Moest toen nog de hele dag samen met hem werken en een boer vertellen dat je te weinig verdient, beter doe je dat niet haha. Chagrijnig als hij was, kwamen we op een goed gesprek dat als ik wat beters kan vinden daar mag gaan werken en tot die tijd hier mag blijven.
Nu is het dinsdag en is er sinds gisteren al erg veel veranderd! De hele keuken is gepoetst en ze hebben boodschappen gedaan. En moet je is raden! Groentes! Wel nog steeds aardappels met rundvlees. Maar ook groente! Ben blij dat ik het gesprek toch ben aangegaan en dat er toch het een en ander veranderd is.
Tot zo ver dus mijn farm verhalen! Ik zal binnenkort weer een bericht plaatsen hoe het gaat hier. Voor nu zeg ik welterusten! Tot later!

Verder lezen?