Het echte werk #4

Howdy People! Dat is weer een tijdje geleden dat ik wat op de website heb geplaatst! Er is ook weer zo veel gebeurd, dat kan ik bijna niet in één bericht vertellen.

Ik sta nu in het stadje Taroom, zo’n 2,5 uur rijden van mijn boerderij. Maar daar kom ik later even op terug! Eerst mijn verjaardag. Verjaardag? Ja die is ook geweest zo’n twee weken geleden. Heb heel veel felicitaties mogen ontvangen via Facebook en heb zelfs een aantal kaarten mogen ontvangen! Heel erg leuk! Iedereen bedankt hiervoor. Verder voelde ik mij niet erg jarig. Ik was op dat moment al twee weken helemaal alleen en begon het alleen zijn erg zat te worden. Kan verder niets op de boerderij dus begon mij erg eenzaam te voelen.

Gelukkig kwam de boer met zijn vrouw eind van de dag terug en vertelde mij dat hij voor een aantal weken zou blijven! Dat wordt weer een aantal weken zes uur uit bed en hard werken! Dat werd het zeker! Na een bezoekje van het Australische Government te hebben gehad zijn we begonnen met nieuwe wegen aan te leggen. De boer least het land dus hij moet dat eerst allemaal overleggen. Ook was er een leiding van een watertank gesprongen. Leuk werkje om een lek te zoeken in een hele lange leiding! Het is erg zwaar werk met 35+ graden maar erg mooi om te doen! Verder hebben wij samen gewerkt aan motoren, bulldozers, vrachtwagens en auto’s. Best interssant om daar ook alles over te leren.

De eerste keer ziek zijn heb ik ook mee gemaakt. Doordat we dagen lang buiten in de felle zon aan het werk zijn en niet terug gaan om thuis te lunchen was ik op een dag uitgedroogd, te weinig water en te hard werken is geen goede combinatie. Het voelt alsof je een flinke kater hebt en je komt bijna niet meer vooruit.. Hier heb ik zo’n drie dagen last van gehad maar dat is nu weer helemaal over! Het is trouwens zo als je zo slecht te pas bent dan kan je niet thuis blijven zitten en niets doen. Want de honden en koeien moeten natuurlijk wel gewoon eten en water hebben.
Afgelopen maandag moest de boer naar de stad om wat onderdelen te kopen voor de bulldozer. Een olie slang was kapot gegaan dus daar moest een nieuwe voor komen. Hij vroeg of ik nog wat nodig had en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het stikt hier van de muggen in de avond, dus wat anti muggenspray zou wel fijn zijn. Onderweg naar de stad vertelde de boer dat hij donderdag weer voor twee weken weg zou zijn. Weeer voor twee weken helemaal alleen in de middle of nowhere. Ik bedacht me dat ik iets moest verzinnen tegen die eenzaamheid en pakte de telefoon om herkenningspunten op te schrijven onderweg. Dit omdat ik dan in die twee weken mooi naar de stad kan toeren om lekker wat biertjes te kopen, lekker eten en eventueel te gaan zwemmen! Jaa er is zelfs een zwembad in Taroom haha! Daarom nu ook een berichtje vanuit Taroom. Ben even langs de supermarkt en de Bottlemart geweest. Lekkere kruiden, pasta, chips en bier gekocht. Ik was even vergeten hoe duur alles hier is.. Één paprika kost gewoon 12 dollar!! Belachelijk gewoon hoe duur. Ik houd het dus wel gewoon bij groente uit blik. Was ook even vergeten dat het stuur aan de rechter kant zit.. Na het inladen van de boodschappen stapte ik aan de linker kant in haha. Het is een lange tijd geleden dat ik mijn normale schoenen en kleding aan had. Maar vandaag besloot ik om lekker in de normale kleding te lopen. Best een lekker gevoel en het gevoel wat je krijgt onderweg in de Jeep is nog beter! Totale vrijheid!

De komende twee weken ben ik dus weer alleen en dan is het al weer eind april! De dagen gaan echt zo ontzettend snel hier. Het is n a april nog een maandje werken en dan ga ik in juni mijn reis beginnen langs de oostkust. De hele Tour is uitgezocht en ik ga veel leuke dingen doen! Skydiven, abseilend van de watervallen, kajakken in de Everglades, 3 dagen naar de Fraser Islands, 2 dagen zeilen op de Whitsundays, naar het Great Barrier reef, een Wildlife Tour om opzoek te gaan naar krokodillen, en een dag op surf les. Veel leuke dingen met daarnaast nog veel vrije dagen om andere dingen te doen!

Ik ga nu weer beginnen aan mijn terugreis naar huis dus mensen, tot later!imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Verder lezen?