Het echte werk #2 ( MET VIDEO )

Klik hier voor de video!!

Het is mij eindelijk gelukt om een video online te zetten! In deze video kunnen jullie zien hoe het is om een dag te werken op de boer. Ik heb weer van alles meegemaakt in de laatste dagen hier. Het smerigste vond ik nog wel de koeien castreren. De boer ging de dag ervoor met zijn helikopter koeien zoeken en de dag erna werden ze gecastreerd, gebrandmerkt, genummerd en de hoorns werden er af gesneden. Ik moest mee om de achterpoten vast te houden maar heb dit geweigerd en op een afstandje toe gekeken. De meeste mensen die mij kennen weten dat ik niet tegen bloed kan.. En dit karweitje was een en al bloed! Dus no thanks haha.

De boer kon er wel om lachen en ondertussen sneed hij lekker door. Ik ben ook voor het eerst sinds ik hier zit naar de stad geweest. Samen met de boer in zijn vrachtwagen inkopen doen. Honden, koeien en paardenvoer, boodschappen, gas, diesel en benzine. Alles weer groots ingekocht zodat we een maand, misschien twee weer door kunnen.

Een paar dagen geleden kwam er een hele grote vrachtwagen hier om twee vrachtwagens vol met koeien in te laden. Echt z’n grote Australische vrachtwagen. Was erg gaaf om mee te maken en kon goed helpen om de koeien in te laden.

In een week tijd heeft de boer mij erg veel geleerd en zit nu al een paar dagen alleen op de boerderij. Ik doe nu alles alleen hier en dat is best even wennen. Je zit hier dus 80km van de bewoonbare wereld af en hebt niemand om mee te praten. je krijgt een beetje een pijnlijk gevoel in je lichaam, vind het erg lastig om te omschrijven, maar om dit te verhelpen loop ik hier wel is te schreeuwen, zingen of te praten met de honden. Ja er zullen vast mensen lachen nu, maar alleen maar stil zijn op een dag, dat wil je niet!

Het eten en de hygiene is hier wel wat verbeterd! Ofja verbeterd. Misschien ben ik er wel aan gewend nu. Deze maanden zullen een hele positieve werking hebben op mijn gezondheid denk ik. Geen alcohol, minimum aan suiker en een heel goed ritme. Iedere avond slaap ik tegen 21:00 uur en ga ik om 06:00 uur er weer uit. Het fijne hieraan is dat ik met opstaan gewoon niet moe ben! Dat was terug in Nederland wel heel anders.

Ik hoop dat jullie het filmpje leuk vinden! En laat anders maar een berichtje achter van wat jullie nog meer willen zien. Dan ga ik dat filmen en proberen online te zetten.

Tot later!

Verder lezen?