Het echte werk #3

En daar zijn we weer! Na een weekje alleen op de boerderij te hebben gewerkt kwam op zondag de boer weer terug met zijn vrouw. De week alleen beviel mij aardig goed! In het begin vond ik het in de avond nog wel eng, maar dit was na twee dagen al snel gewend. Iedere dag had ik genoeg te doen en vermaakte mij prima op mijn eigen tempo.

Op maandag ochtend vertelde de boer dat ik vandaag mee moest met hem om koeien op te halen bij zijn buurman. Was natuurlijk erg blij, want zo kom je ook nog is ergens anders in de outback. Na de honden te hebben gedaan pakte ik snel een broodje en stapte in de vrachtwagen van de boer. Eventjes naar de buurman wat koeien op halen.. eventjes.

Of het echt zijn buurman was dat weet ik niet haha. We hebben bijna drie uur moeten rijden door de outback over wegen waar je in Nederland niet durft te rijden om bij de andere boer te komen. De afstanden hier in Australië zijn zo enorm groot. Voor mij als Nederlander is dat natuurlijk even wennen maar hoe vaker ik mee ga met de boer, hoe meer het went. In die 3 uur onderweg naar de buurman kom je wel weer de mooiste plekjes, volgels en andere wilde beesten tegen.

Aangekomen bij de boer zaten zijn twee zoons op een paard, klaar om koeien te gaan drijven. De boer bood ons een kop koffie aan en vervolgens gingen wij richting de yard waar alle koeien liepen. We waren met de vrachtwagen dus ging er vanuit dat we met een volle vrachtwagen terug zouden rijden. Maar nee. We hebben drie uur naar een plek moeten rijden om drie koeien op te halen! Dit was dus zo gedaan en met een half uur zaten we weer in de vrachtwagen terug naar onze boerderij.

Halverwege de week is de boer weer vertrokken met zijn vrouw. Hij heeft nog een boerderij en is dus iedere keer de helft van de maand daar en de helft van de maand hier. Best een verantwoordelijkheid legt hij dus iedere keer bij mij neer. 3000 koeien, 80 honden, zo’n 20 paarden, de watertanks, en het huis alles moet onderhouden worden. Maar goed, dit gaat mij gelukkig allemaal goed af en als er wat is, dan kan ik de boer ook altijd met de huistelefoon bellen.

Over het bellen gesproken, haha. De telefoon gaat hier geregeld af en ik moet dan opnemen en het telefoonnummer van de boer doorgeven. In het begin was dit best moeilijk en wennen. Verstond de mensen aan de telefoon niet goed en mijn Engels was nou ook weer niet zo goed als een ander. Ook dit is nu gewend en neem iedere telefoontje goed op!

De temperaturen blijven hier iedere dag lekker. Het is ietsje koeler als in het begin, zo’n 30 graden en in de ochtend is het lekker koel. In de ochtend is het dan ook super om de buggy of quad te pakken en rond te rijden over het erf. De koele wind, wilde kangaroos, de natuur en de opkomende zon, dat maakt het zo mooi hier.

Ik wens iedereen fijne Paasdagen daar in het mooie Nederland, ik ga lekker slapen en zeg tot later!image

image

image

image

image

image

Verder lezen?